« terug naar vorige pagina

Kanjers

 

“Kanjers” is een sportief leefstijlprogramma in de gemeente Veenendaal voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar die een gezonder gewicht willen. Dit programma is opgezet door een kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut en sportcoach in samenwerking met de GGD Utrecht en wordt ondersteund door de gemeente Veenendaal.

De kinderen werken op een positieve manier aan een gezonde leefstijl door deel te nemen aan een afwisselend sport, spel en fitness programma. Daarnaast zijn er samen met hun ouders/verzorgers bijeenkomsten over voeding, beweegactiviteiten met het gezin en positief coachen.

Voldoende beweging en gezonde voeding dragen bij aan een betere conditie en vermindert de risico’s op gezondheidsproblemen in de toekomst. Als je de gezonde leefstijl blijft volhouden zit je ook nog eens lekkerder in je vel!

Natuurlijk bereik je dit alles niet zomaar. Na een eerste gesprek met de kinderdiëtist en kinderfysiotherapeut start jij het leefstijlprogramma. Om echt langdurig resultaat te behalen wordt wel verwacht dat je 1,5 jaar mee doet.

Deelname is geheel gratis, want dit programma wordt gefinancierd vanuit de basisverzekering, financieel ondersteunt door de gemeente en Eerstelijns Samenwerking Veenendaal.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: michelle.peters@sportserviceveenendaal.nl

 

 

 

 

 

Nuttige links:

Flyer

Voedingscentrum

Heeft mijn kind overgewicht? 

Informatie over basisvoeding