« terug naar vorige pagina

Apotheek

De apotheek levert de benodigde medicatie voor het stoppen met roken. Dit kan een middel met nicotine of een ander medicijn zijn. De nicotine vervangende middelen kunnen tabletten, pleisters, kauwgom of een mondspray zijn. Deze middelen bevatten nicotine en zijn dus nicotinevervangers om het afkicken makkelijker te laten verlopen. 
Het andere medicijn kan bijvoorbeeld bupropion, nortriptyline of varencicline zijn. Deze tabletten zorgen ervoor dat de gebruiker minder zin heeft om te roken. Verder geeft een sigaret door de medicatie veel minder het gevoel van een kick. 
De keuze voor een middel kunt u samen met uw huisarts of POH maken. In het maken van een keuze worden punten zoals bijwerkingen en kosten met u doorgenomen.
Als u het medicijn voor de eerste keer meekrijgt in de apotheek worden eventuele bijwerkingen en manier van gebruik volledig met u doorgenomen. Wanneer na 14 dagen de vervolguitgifte wordt opgehaald, vindt een gesprek plaats hoe het medicatiegebruik verloopt. Er wordt gevraagd naar de persoonlijke ervaring en de eventuele bijwerkingen. Service apotheek, Benu apotheek